Wi-Fi hotspots binnenvaart in Amsterdamse ADM-Westhaven

853

AMSTERDAM – De binnenvaart heeft vanaf vrijdag makkelijker en sneller toegang tot breedband-internet via Wi-Fi hotspots op de binnenvaartligplaatsen in de Amsterdamse ADM-Westhaven.

Wi-Fi hotspots binnenvaart in Amsterdamse ADM-WesthavenDe binnenvaart kan via de Wi-Fi hotspots informatie uitwisselen en diensten aanvragen van Havenbedrijf Amsterdam en partners via de website. Door deze dienst  is het ook mogelijk om grote bestanden als bijvoorbeeld digitale vaarkaarten te downloaden.

De aanleg van de Wi-Fi hotspots is onderdeel van Binnenvaartnet, een initiatief van de Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten. Deze stichting is in september 2013 opgericht en heeft als doel het bieden en beheren van laagdrempelige ICT diensten voor binnenvaartschippers. De stichting is een initiatief van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat.

Om gebruik te kunnen maken van internettoegang in binnenhavens en op ligplaatsen moet u het volgende doen:

  • U meldt zich aan voor Wi- Fi Hotspots via www.binnenvaartnet.nl external link.
  • U ontvangt een persoonlijke inlogcode en voert deze eenmalig in op uw apparatuur (PC, laptop, smartphone etc.) Via binnenvaartnet maakt u contact met internet in elke aangesloten haven.
  • Indien gewenst, kunt u voor een gegarandeerd goede ontvangst een buitenantenne installeren. (Bron: Haven Amsterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief