Werktent op Galecopperbrug

431

Rijkswaterstaat heeft op de Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht werktenten geplaatst. De tenten zijn nodig voor renovatie van het wegdek van de brug.

De Galecopperbrug krijgt een nieuwe laag van zeer sterk beton dat de krachten van het verkeer goed en gelijkmatig verdeelt. Het aanbrengen van dit ‘hogesterktebeton’ is een zeer gevoelig en langdurig proces. De aannemer werkt vanuit tenten zodat de rijstroken tegen weersinvloeden zijn beschermd.

Werktent op GalecopperbrugVertraging

Automobilisten moeten de komende maanden rekening houden met ernstige vertraging op de A12 bij Utrecht, tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn. Op maandag 28 juli start Rijkswaterstaat met de vervanging van het wegdek van de Galecopperbrug bij Utrecht, de op één na drukste brug van Nederland. Na de zomervakanties, als het verkeer weer aantrekt, verwacht Rijkswaterstaat elke dag vertraging tot dertig minuten in de ochtend- en avond spits.

Versmalling

Om werkruimte te bieden aan de aannemer worden de rijstroken op de Galecopperbrug in beide richtingen tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn versmald en verschoven. Hierdoor rijdt het verkeer om het werk heen. Daarnaast geldt een aangepaste maximum snelheid van 90 km/h voor doorgaand verkeer en 70 km/h voor verkeer op de parallelrijbaan. Dankzij deze aanpak blijft de A12 bij Utrecht tijdens het werk steeds in beide richtingen open, net als de op- en afritten. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief