Werknemers V&D-distributiecentrum leggen werk neer

708

Werknemers van het V&D-distributiecentrum in Aduard hebben maandag 19 augustus het werk vanaf 10.45 uur neergelegd. Ze staken omdat ze een ontslagvergoeding willen die recht doet aan hun jarenlange inzet. ‘De V&D-boom brokkelt af en mensen die jarenlang trouw zijn geweest, krijgen nu een paar kale takken mee. Dit accepteren wij niet’, aldus Roelof Vos administratief medewerker bij het distributiecentrum.

V&D wil uitzendkrachten inzetten in distributiecentrum AduardIn het ultimatum dat afgelopen maandag verliep, eisen de werknemers dat de ontslagvergoeding tenminste het niveau heeft van die van het sociaal plan in 2012. Het winkelbedrijf biedt echter een vergoeding die 30 procent lager ligt. Dit steekt des te meer omdat ‘V&D wel geld heeft voor dure uitzendkrachten, voor mensen van buiten het bedrijf die kijken hoe ze ons het beste kunnen sluiten en geld voor nieuwe bedrijfskleding’, aldus Vos. ‘Maar ze hebben geen geld om fatsoenlijk afscheid te nemen van ons.’

Werknemers komen voor elkaar op
V&D maakte medio juni bekend dat het distributiecentrum (DC) in Aduard wordt gesloten. Hierdoor verliezen 109 mensen hun baan. Vanuit het DC worden de V&D-filialen bevoorraad met woonaccessoires, sieraden en papierwaren. Daarnaast verdwijnen op het Service Center in Amsterdam de komende anderhalf jaar circa 60 van de 475 arbeidsplaatsen.
Afgelopen dinsdag hebben de gezamenlijke chefs van de Operationele Diensten van V&D zich in een brief aan de directie solidair verklaard met de acties van de werknemers van het distributiecentrum in Aduard. Daarnaast steunt ook een aantal collega’s van het distributiecentrum in Nieuwegein de acties van hun Aduard-collega’s.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter