Werknemers HES Beheer bezetten verkeerskruising

439

Ongeveer 200 werknemers van HES Beheer hebben woensdag een kruispunt in het Amsterdamse havengebied bezet. De FNV sluit vervolgacties niet uit als de directie niet reageert.

HES Beheer, de koepel van zes havenbedrijven wordt volgens de FNV sinds vorige maand ‘belaagd’ door het private equity fonds Hestya Energy en onderhandelt tot half mei over een Werknemers HES Beheer bezetten verkeerskruising in havenovernameprijs voor de aandelen. ‘Een overname door zo’n agressief financieel fonds vormt een regelrechte bedreiging van de werkgelegenheid’, meldt FNV-bestuurder Ruud Wennekes. ‘Een bedrijf wil blijvend goede resultaten behalen. Een private equity fund vreet het bedrijf zo snel mogelijk kaal. Belaagde bedrijven worden door zulke financiële uitvreters vaak zo snel mogelijk volgestopt met schulden en kunnen daaraan ten ondergaan.’

Kortetermijnbelangen
De ondernemingsraad heeft per brief laten weten niet in handen te willen vallen van aandeelhouders met kortetermijnbelangen. Als er niet snel meer duidelijkheid komt, werken de bonden en ondernemingsraden niet mee aan de overname. Wennekes onderzoekt ook juridische mogelijkheden om een overname te voorkomen.

Bij de Amsterdamse en Rotterdamse havenbedrijven OBA, EBS, RBT, OVET, EMO en BTT van HES Beheer werken 1200 mensen. (Bron: FNV Havens)

Volg TotaalTrans op Twitter