Werknemers Flora Holland staken onverminderd door

630

Vanmiddag hebben de werknemers van Flora Holland besloten hun staking voor onbepaalde tijd voort te zetten. Vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond hebben nog geen enkele aanwijzing dat Flora Holland serieus overweegt met een verbeterd sociaal plan te komen.

De werknemers willen dat Flora Holland respectvol en zorgvuldig met ze omgaat en willen dat respect terug zien in de vorm van een goed sociaal plan. Door de reorganisatie verdwijnen er 200 voltijd Werknemers Flora Holland staken onverminderd doorbanen bij het bedrijf. Dit betekent dat werknemers die hun baan verliezen, na een interne sollicitatie eventueel intern kunnen worden herplaatst. Op dit moment kan het niet accepteren van de aangeboden functie invloed hebben op de hoogte van de ontslagvergoeding.

Enorme (reis)kosten
Voor sommigen wordt hun reistijd een uur meer of moet er zelfs een auto worden aangeschaft, zonder dat hier een redelijke reiskostenvergoeding tegenover staat. De bonden vinden dat iedereen bij wie de reistijd met meer dan 30 minuten toeneemt, zelf moet kunnen kiezen of hij een functie op een andere vestiging accepteert. Daarnaast eisen de werknemers een fatsoenlijke ontslagvergoeding voor degenen die op straat komen te staan. Tot op heden is Flora Holland nog niet met concrete verbeteringen voor het sociaal plan gekomen. (Bron: FNV)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter