Werknemers DSV Amsterdam ook positief over principeakkoord

671

Ook de negentig werknemers van DSV Solutions in Amsterdam hebben zich positief uitgesproken over het onlangs afgesloten principeakkoord over een nieuwe cao. De zestig werknemers van DSV Solutions in ‘s-Heerenberg reageerden donderdag al positief over het onlangs afgesloten principeakkoord over een nieuwe cao. Dat meldt FNV-bestuurder Henri Janssen.

Stakingen bij DSV Solutions in ‘s-HeerenbergDe cao krijgt een looptijd van twee jaar met in totaal een structurele loonsverhoging van 5 procent. Met DSV zijn afspraken gemaakt om het aantal flexibele arbeidscontracten terug te dringen. ‘Een eerste stap is dat DSV voor 1 april 2014 tien flexwerkers een vaste baan geeft. Daarna worden periodiek flexplekken in vaste banen omgezet.’
Ook is afgesproken dat de reiskostenvergoedingen fors omhoog gaan en dat een reisafstand van 10 kilometer of minder voortaan ook wordt vergoed. Ook de eis van werknemers om afspraken te maken over interne mobiliteit en de selectiecriteria van tijdelijke overplaatsing is ingewilligd.

Succesvol
Volgens DSV is met het principeakkoord een solide basis gelegd om samen succesvol te blijven in de logistieke sector. ‘Uitgangspunt van beide partijen was te komen tot een marktconform salarisgebouw’, meldt DSV. ‘In het principeakkoord is onder meer het eerdere voorstel van DSV Solutions om de loonlijnen te verhogen, losgelaten in ruil voor een ruimere structurele verhoging van de lonen. Daarnaast zijn er met FNV afspraken gemaakt omtrent de invoering van een nieuw functiegebouw per 1 april 2014, de reiskostenregeling, het aantal flexibele arbeidscontracten en interne mobiliteit.’ (Bron: Henri Janssen via Twitter)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter