Werknemers Brink’s voeren estafette-actie in Arnhem

520

ARNHEM – Werknemers van geldtransportbedrijf Brink’s zetten vrijdag hun estafette-actie voort in Arnhem. Donderdag voerden de werknemers actie in Rotterdam, daar was de actiebereidheid volgens de bonden 99 procent.

Werknemers Brink’s voeren actie in ArnhemFNV en CNV besloten woensdag dat de Brink’s werknemers vanaf donderdag estafette en ludieke acties gaan houden. Iedere dag is een andere regio aan de beurt. Het estafettemodel is vooral bedoeld om consumenten te ontzien, geldpinautomaten raken minder snel leeg in dit model. Ook zijn er acties mogelijk bij het landelijk net en de geldtelcentrales.

Achtergrond

Bij Brink’s Nederland werken 1.080 mensen. Rabobank en ABN Amro stappen over naar Geld Service Nederland (GSN) en ook SNS heeft het contract met Brink’s opgezegd en gaat over naar een andere marktpartij. Door het verlies van deze klanten zullen ruim 600 banen bij Brink’s verdwijnen. Doordat het werk niet verdwijnt, maar wordt overgenomen door andere uitvoerders, willen de vakbonden dat deze nieuwe uitvoerders afspraken maken over het overnemen van (een deel van) het ervaren personeel van Brink’s.  Met Brink’s willen de bonden een goed sociaal plan afspreken voor de werknemers die niet kunnen worden overgenomen. (Bron: CNV)

Lees ook:
Werknemers Brink’s in actie bij nieuwjaarsreceptie beveiligingsbranche
CNV wil overleg met Rabobank en Brink’s over banenverlies
FNV: ‘Niemand bij Brink’s is zijn baan zeker’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief