Werknemers Brink’s op bezoek bij G4S

664

AMSTERDAM – Werknemers van Brink’s in de regio Amsterdam hebben het estafette-stokje overgenomen en komen vandaag in actie. Geldautomaten in de regio worden vandaag niet bijgevuld. Daarnaast brengt een groep van 50 werknemers van Brink’s vanmiddag een bezoek aan beveiligingsbedrijf G4S.

OM eist negen jaar voor overval op auto van Brinks in DriebergenDe werknemers vinden niet alleen dat er een goed sociaal plan moet komen, maar dat het mogelijk nog belangrijker is dat zij aan het werk kunnen blijven. Samen met de vakbonden FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen zijn zij van mening dat de bedrijven die het werk wat zij nu doen gaan overnemen, ook een verplichting hebben. Die verplichting bestaat uit het in dienst nemen van zoveel medewerkers onder het motto: ‘Mens volgt Werk’. Een verplichting die volgens de Brink’s medewerkers een logisch gevolg is van artikel 95 van de cao voor de Particuliere Beveiliging. Een cao waar ook het waardetransport  onder valt.

Solliciteren

Meegaan met het werk is echter niet het enige waar de Brink’s medewerkers noodzakelijk vinden. Het gaat hen ook om de voorwaarden waaronder dat gaat gebeuren. G4S roept dat iedereen mag solliciteren en bij gebleken geschiktheid wordt aangenomen, maar wat G4S er niet bij verteld is onder welke voorwaarden dat gaat gebeuren. ‘Mensen willen een baan met behoorlijke arbeidstijden, zekerheid over de vraag wanneer ze wel en niet moeten werken, een salaris conform cao en vooral zekerheid over de duur van de arbeidsovereenkomst’, zegt actiecoördinator Leen van der List van FNV.

Verwachtingen

‘Niemand zit te wachten op een situatie waarin hij of zij ieder jaar moet afwachten of zijn of haar contract wordt voortgezet’, vult zijn collega Peter de Jong van CNV Vakmensen aan. ‘Daarom gaan we op bezoek bij G4S-baas Gert Askes en gaan we hem bevragen over wat we wel en niet van G4S kunnen verwachten als het om de toekomst van de Brink’s medewerkers gaat.’

Verantwoordelijkheid

De Brink’s medewerkers maar ook de vakbonden zijn heel benieuwd naar de antwoorden van G4S. Op grond van die antwoorden kan worden vastgesteld of G4S haar verantwoordelijkheid neemt bij het oplossen van het probleem dat in de wereld van het waardetransport is gecreëerd, door de grootbanken en Geldservice Nederland. (Bron: CNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief