Werk aan Galecopperbrug Amsterdam-Rijnkanaal mislukt

426

Het is Rijkswaterstaat donderdag niet gelukt de laatste stalen liggers die nodig zijn voor de versterking en verhoging van de Galecopperbrug op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht te plaatsen. De scheepvaart was tot zes uur in de avond gestremd.

Stalen balken Galecopperbrug Utrecht liggen op hun plekDe scheepvaartstremming vanwege de werkzaamheden was oorspronkelijk voorzien tot donderdagmorgen 10.00 uur. Om 18.00 uur heeft Rijkswaterstaat de stremming opgeheven.

Technische problemen

De werkzaamheden aan de brug stonden gepland voor de nacht van woensdag op donderdag. Door technische problemen zijn deze werkzaamheden niet geslaagd. Ook een tweede poging donderdag overdag is niet gelukt. Rijkswaterstaat en de aannemer werken aan een oplossing voor het technische probleem, zodat de stalen liggers alsnog gemonteerd kunnen worden. Zodra bekend is wanneer dit zal zijn, volgt nadere berichtgeving hierover.

Achtergrond

Tot eind 2015 renoveert Rijkswaterstaat de Galecopperbrug bij Utrecht over het Amsterdam-Rijnkanaal. De brug wordt verhoogd en versterkt. De afgelopen maand is gewerkt aan de plaatsing van gigantische stalen liggers. Het plaatsen van deze liggers gebeurt vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal. Stremming van de scheepvaart is daarvoor noodzakelijk. (Bron: RWS)

Lees ook de nieuwe rubriek Juridische Zaken. In de eerste aflevering: Verjaringstermijnen in het vervoerrecht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief