Wereldwijd onderzoek naar veiligheid op cruiseschepen

440

ARNHEM – Ingenieursbureau Arcadis gaat in opdracht van de Europese Commissie samen met MSS Maritime Security Solutions (MSS) onderzoek doen naar de beveiliging van cruiseschepen en havens. De twee willen geen financiële details geven.

AIDAsol opent cruiseseizoen in ZeebruggeHet wereldwijde onderzoek behelst diverse havens in onder andere Europa en het Caraïbisch gebied. Verder worden de terminals en individuele cruiseschepen onder de loep genomen. Het onderzoek richt zich op geografische verschillen, de beveiliging in havens en de beveiliging van de cruiseschepen zelf.

Toegangscontrole

Het MSS Arcadis consortium onderzoekt minimaal twintig havens en vier cruisemaatschappijen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de onderzoeksmethode en het krijgen van een goede afspiegeling van cases. Daarom worden zowel grote als kleine havens onderzocht. In de selectie van de te onderzoeken cruiseschepen wordt onderscheid gemaakt in de categorieën afmetingen en comfort.

‘Schepen kunnen duizenden passagiers herbergen en ze worden steeds groter’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis. ,’Zeker in de huidige tijd is het belangrijk om de beveiliging goed geregeld  te hebben. Ons plan van aanpak richt zich op de toegangscontrole.’

Militaire werkwijze

‘Deze opdracht past uitstekend binnen ons concept van het leveren van hoogwaardige ‘one stop shop’ maritieme beveiligingsoplossingen’, aldus Derk Wisman van MSS. ‘Het is mooi om te zien dat de combinatie van de meer militaire werkwijze van MSS met de slagkracht en civiel wetenschappelijke signatuur van Arcadis bij het verkrijgen van deze opdracht het verschil heeft gemaakt.’ (Bron: Arcadis)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief