WeNau: ‘Meer laden met DAF XF105’

750

WeNau Transport & Cleaning in Heerenveen heeft een 4-assige DAF XF105 aangeschaft voorzien van een aangedreven tandemstel met single reductie. Hiermee wordt het gewicht vermindert en het laadvermogen verhoogt.

WeNau: ‘Meer laden met DAF XF105’De DAF XF105 heeft twee 9 tons voorassen met paraboolvering en twee 13 tons achterassen met luchtvering. Er is een tussenbak voor de aandrijving van de bovenbouw, een hydraulische PTO voor het kiepen en zuigen, en een waterpomp voor de hogedruk waterinstallatie. Tevens is er een extra koppeling voor onder andere een slangenkar. Het systeem kan omhoog worden gebracht, waardoor het mogelijk is om bigbags en containers te vullen of leeg te maken.

De CAP BORA-opbouw, is van Cappellotto in Italië, en is speciaal ontwikkeld voor het vrijzuigen van grondbekabelingen, waardoor beschadigingen worden voorkomen. De DAF XF105 wordt ingezet voor alle nutsvoorzieningen en voor het wegzuigen van vervuilde grond op risicovolle en moeilijk bereikbare plaatsen.

WeNau
De vloot van WeNau Transport & Cleaning bestaat uit 32 voertuigen, waarvan 29 van DAF. In 1994 startte het bedrijf met transporteren van afvalstoffen en het reinigen van tanks en industriële installaties. Het wagenpark is uitgerust voor het reinigen en saneren van boven- en ondergrondse tanks, evenals voor het schoonmaken van olie-benzine afscheiders. Ook zijn er speciale voertuigen voor droge stoffen technieken en grondzuigen.

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief van Dagblad Transport

twitter