Wemmers Tanktransport ziet actie van FNV ‘als een overval’

781

FNV Bondgenoten heeft maandagochtend actie gevoerd bij Wemmers Tanktransport in Bleskensgraaf. Volgens de vakbond zou het bedrijf chauffeurs te werk stellen via een Duitse postbusconstructie.

Een woordvoerder van Wemmers vindt het goed dat de FNV aandacht vraagt voor illegale constructies in het wegtransport, maar zag de actie van de vakbond als een overval. ‘Elk verweer wat ik nu geef is koren op de molen van de FNV, dus dat doe ik dan ook maar niet. Maar wat ze zeggen is natuurlijk de mening van de vakbond, en daar heb ik respect voor.’ Wemmers Tanktransport: 'Liever met de vakbond in overleg gegaan'

Een heel aantal van de aanwezige chauffeurs belden met Wemmers om te solliciteren. ‘Ik heb ze verteld hoe ze konden solliciteren, daarna heb ik ze gevraagd weg te gaan.’

Handhaving

Met hun actie roepen de chauffeurs op tot handhaving van de bestaande regels en wijzen ze op het belang van ketenaansprakelijkheid, waarbij opdrachtgevers aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het organiseren van of het wegkijken bij loondumping. Na het zomerreces behandelt de Tweede Kamer de Wet Aanpak Schijnconstructies, waar ‘verruiming van de ketenaansprakelijkheid’ een onderdeel van is.

Zondag gingen Nederlandse vrachtwagenchauffeurs de parkeerplaatsen langs om enquêtes af te nemen onder hun Oost- Europese collega’s over hun werkomstandigheden. Daarna bivakkeerden en overnachtten ze op de parkeerplaats Portland in Rotterdam tussen hun Oost- Europese collega’s. (© TotaalTrans/Foto: Henri Janssen via Twitter)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief