Wemmers Tanktransport: ‘Wij doen helemaal niets illegaals’

561

Wemmers Tanktransport onderschrijft altijd de laatste wet- en regelgeving en wil niets illegaals doen. Het transportbedrijf reageert hiermee op de aantijgingen van FNV Bondgenoten dat het bedrijf zou werken via een schijnconstructie.

Volgens de vakbond werkt Wemmers Tanktransport via een Duitse postbusconstructie. De woordvoerder van Wemmers Tanktransport is het daar niet mee eens. ‘Wij hebben sinds 2006 Wemmers: 'Wij doen niets illegaals'een bedrijf in Duitsland en werken daar vanaf de start volgens de geldende wet- en regelgeving. Bij het Duitse bedrijf zijn ook Duitse medewerkers in dienst, geen Oost-Europeanen. Vanwege voortschrijdend inzicht en ontwikkeling in de wet- en regelgeving zijn we altijd in ontwikkeling en hebben we in de loop van de jaren het een en ander aangepast. Wij onderschrijven volledig de regels zoals de FNV die aanhaalt. Dat geldt voor al onze bedrijven in het buitenland. Daar worden we ook op gecontroleerd. We zijn in Duitsland al twee keer gecontroleerd door de Duitse inspectiediensten en voldoen aan alle eisen.’

Volgens de woordvoerder kan Wemmers het zich niet permitteren het anders te doen dan te voldoen aan de regels. ‘Wij zijn een transparant bedrijf. We willen niets illegaals doen. Wij moeten ook verantwoording afleggen aan onze klanten. Er is dus niets geheim.’ (© TotaalTrans)

Meer nieuws over Wemmers Tanktransport:
FNV: ‘Wemmers gebruikt illegale Duitse postbusconstructie’
Wemmers Tanktransport ziet actie van FNV ‘als een overval’
Wemmers Tanktransport koopt vier Volvo FH Light Concept trucks

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief