Wekelijkse cacaotrein van Amsterdam naar Berlijn

820

Cargill, Katoen Natie en Ter Haak hebben een nieuwe wekelijkse treinverbinding opgezet van Amsterdam naar Berlijn. De trein brengt cacao naar de cacaofabriek van Cargill in Berlijn.

Wekelijkse cacaotrein van Amsterdam naar BerlijnDe drie partijen sloegen de handen in een om dit concept te ontwikkelen. Cargill koopt de cacao in die per containerschip vanuit West Afrika binnenkomt op de USA terminal van de Ter Haak groep. Katoen Natie verzorgt de opslag van de cacao en Ter Haak verzorgt de logistiek naar Duitsland, zodat Cargill de cacao kan  verwerken in haar fabriek in Berlijn.

Vijftig vrachtwagens
De Amsterdamse haven versterkt met deze nieuwe verbinding haar positie als  grootste cacaohaven ter wereld en breidt hiermee de op- en overslag van cacao uit. ‘Het vervoer van cacao per rail en de opslag met de kennis van Katoen Natie is een voorbeeld van partnerships in de Amsterdamse haven. De Amsterdamse haven wil een duurzame haven zijn, met meer vervoer van goederen over water en rail en minder vervoer over de weg. Een trein kan een hoeveelheid cacao vervoeren die gelijk staat aan de lading van vijftig vrachtwagens.’