Wegverbreding A1 tussen Apeldoorn en Azelo

431

De A1 tussen Apeldoorn en Azelo krijgt over bijna 60 kilometer in beide richtingen meer capaciteit. Daarmee is volgens minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu een goede  doorstroming van het verkeer op de economisch belangrijke verkeersader naar Duitsland ook in de toekomst gewaarborgd.

De plannen voor de A1 houden een verbreding in tussen Apeldoorn en Deventer van 2×3 naar 2×4 stroken. Tussen Deventer en Azelo komt een extra rijstrook in de middenberm, waardoor dit stuk straks 2×3 stroken is.

Wegverbreding A1 tussen Apeldoorn en Azelo403 miljoen euro
De minister tekende hierover vandaag een bestuursovereenkomst met de provincies Overijssel en Gelderland en de regio Twente. In totaal is 403 miljoen euro met het project gemoeid, waarvan het Rijk 302 miljoen euro bijdraagt en de regio 101 miljoen euro. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden door middel van voorfinanciering door de regio in 2017 starten.

Blij
Minister Schultz is blij dat Rijk en regio samenwerken aan een A1 die klaar is voor de toekomst. ‘Dit is een van de belangrijkste Oost-Westverbindingen van ons land en de capaciteitsuitbreiding verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid. Deze investering zorgt voor een goede verbinding met onze grootste handelspartner Duitsland. Bovendien is het een krachtige impuls voor de bereikbaarheid en de economische kracht van de regio.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter