Wegtransport zorgt voor nieuw record Duits goederenvervoer

526

WIESBADEN – Het goederenvervoer in Duitsland is vorig jaar met 2,9 procent gestegen tot 4,5 miljard ton. Daarmee werd het oude record van 2008 met 0,4 procent gebroken.

Wegtransport zorgt voor record Duits goederenvervoerUit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek Destatis blijkt dat vooral het wegtransport verantwoordelijk was voor de groei. Het vervoer van goederen over de weg steeg met 3,7 procent tot 3,5 miljard ton. Dat was de hoogste stijging van alle modaliteiten. De Duitse economen zoeken de oorzaak in het verhoogde vervoer van bouwmaterialen vanwege de milde winter.

Minder spoor

Het spoorvervoer moest als enige flink inleveren. Over het spoor ging vorig jaar 2,4 procent minder lading. In totaal ging 365 miljoen ton lading over de rails. Hier zoeken de economen de oorzaak in de stakingen op spoor in oktober en november.

Het vervoer over het water per binnenvaart steeg met 0,8 procent tot 229 miljoen ton. Het vervoer over zee steeg met 2,4 procent tot 301 miljoen ton. Door de lucht ging met 44,4 miljoen ton een krappe twee procent meer lading. Het transport van ruwe olie door leidingen bleef vrijwel stabiel op 87 miljoen ton. (Bron: Destatis)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief