Wegtransport roept op schade boycot Rusland te melden

687

TLN roept haar leden op schade door de boycot van Rusland te melden. Het gaat hierbij om gederfde ritten, gederfde inkomsten, en wat nog meer van belang is. TLN hoopt hiermee zicht te krijgen in hoeverre de transportsector wordt geschaad.

Wegtransport roept op om schade boycot Rusland te meldenSinds 1 augustus heeft de EU een handelsembargo voor tal van producten en diensten ingesteld naar Rusland. Rusland heeft hierop geantwoord met eveneens een embargo. Dat wil zeggen dat Rusland alle goederen uit Europa aan de grens de toegang tot het land weigert. Momenteel is er nog geen inzicht in de exacte schade die bedrijven hierdoor oplopen.

TLN heeft onder andere reeds contact gehad met de het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse Ambassade in Polen en zusterorganisaties in het buitenland. ‘Maar signalen vanuit de sector zelf zijn van essentieel belang om de gevolgen van de sancties/boycot van bepaalde producten zo goed mogelijk in kaart te krijgen en daar waar mogelijk te verlichten.’

Meldingen van schade kunnen worden gestuurd naar: internationaal@tln.nl. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief

Lees alles over de boycot van en tegen Rusland in het dossier