Wegtransport investeert minder

467

DEN HAAG – Het wegtransport heeft in december aanzienlijk minder geïnvesteerd in vrachtauto’s met of zonder oplegger. Een jaar eerder waren de investeringen in dit soort vervoersmiddelen juist erg hoog Dat viel samen met het van kracht worden van Europese emissienormen in januari 2014.

Wegtransport investeert minderHet CBS meldt dat het totale volume van de investeringen in materiële vaste activa in december 2014 2,8 procent kleiner was dan in december 2013. Deze daling is dus vooral te wijten aan de lagere investeringen in wegvervoer. In november krompen de investeringen met 0,8 procent.

Wisselend

Van oktober 2013 tot mei 2014 zaten de investeringen in de lift. Sindsdien wisselen maanden met krimp en groei elkaar af. Dat is vooral toe te schrijven aan de grillige investeringen in bouwwerken. Per saldo zijn de investeringen in 2014 gestegen ten opzichte van 2013. De totale investeringen in vaste materiële activa liggen wel aanzienlijk lager dan voor de economische crisis die eind 2008 inzette. (Bron: CBS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief