‘Wegtransport groeide flink, maar daalt na decennia van groei’

508

Het internationaal wegvervoer door Nederlandse vervoerders is sinds het topjaar 2004 met achttien procent is gedaald. Een soortgelijke ontwikkeling doet zich volgens TLN voor bij het binnenlandse wegvervoer door beroepsvervoerders, dat is sinds topjaar 2008 met zestien procent gedaald.

Minister pakt files A27 tussen Houten en Hooipolder aanTLN reageert hiermee op het bericht van CBS dat het binnenlandse wegvervoer in vijftig jaar fors is gegroeid. ‘Maar vanaf 2008 daalde het internationaal vervoerde gewicht als gevolg van de economische krimp en de toegenomen concurrentie van Oost-Europese wegtransporteurs’.

Daling

TLN ziet met enige angst de cijfers over 2013 tegemoet. ‘De door het CBS aangevoerde verklarende factoren van economische krimp en de toegenomen concurrentie van Oost-Europese wegtransporteurs gelden ook voor 2013. En zelfs als 2014 door de herstellende economie een verbetering zou laten zien, is er nog een grote kloof te dichten. Als die überhaupt ooit te dichten valt. Want met de huidige niveaus zijn we namelijk qua binnenlands vervoer terug op het niveau van 1998 en voor het bilateraal vervoer terug naar 1994.  En voor het bilateraal vervoer geldt dat de concurrentie van de Oost-Europese wegtransporteurs alleen maar heviger  is geworden. En dan is het feit dat alle Europese landen onder die concurrentie gebukt gaan slechts een schrale troost.’ (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief