Wegens groot succes: Prinses Beatrixsluis nogmaals open

474

De open dag op de 75 jarige Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein was afgelopen zaterdag zo’n groot succes, dat Rijkswaterstaat de sluis 14 september opnieuw openstelt voor publiek. Terwijl de sluis in bedrijf was, kregen ongeveer 500 van de in totaal 750 bezoekers een rondleiding achter de schermen.

Wegens groot succes: Tweede open dag Prinses BeatrixsluisAl vanaf de vroege ochtend meldden bezoekers zich om alsnog een plek in een rondleiding te bemachtigen, de voorinschrijving in augustus was binnen twee dagen vol. De wachttijd liep al snel op naar anderhalf uur.

Volgens RWS waren de bezoekers geïnteresseerd en verheugd om rond te kunnen kijken. ‘Opvallend was de diversiteit aan bezoekers, variërend van studenten, tot kinderen die een sluis konden maken, buurtbewoners, geïnteresseerden van het vakgebied, schippers, en alle andere mogelijk geïnteresseerden.’

Herkansing
Rijkswaterstaat ging zaterdag al een uur extra door met rondleidingen, maar biedt ook een herkansing. Op kleinschaliger wijze is ook aanstaande zaterdag de Beatrixsluis open ter gelegenheid van Open Monumentendag. Tussen 10.00 en 17.00 is de tentoonstelling over verleden, heden en toekomst van de sluis te zien en kunnen bezoekers onder begeleiding de heftoren op. Vooraanmelding is niet nodig.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter