Wegdekconditiesensor meet honderd keer per seconde

403

Wegdekconditiesensor meet honderd keer per secondeRIDDERKERK – Observator Instruments heeft onlangs als exclusieve vertegenwoordiging van wegdekconditiesensoren van de firma Lufft voor Nederland de MARWIS op de markt gebracht. Dit is een mobiele geavanceerde wegdekconditiesensor die honderd metingen per seconde verricht.

Door middel van infrarood meting en het spectroscopische meetprincipe meet de sensor contactloos wegdektemperatuur, waterfilmhoogte, ijspercentage, frictie(grip), dauwpunt temperatuur, relatieve vochtigheid en wegdekcondities zoals droog, damp, nat, ijs, sneeuw, sneeuw/ijs, chemisch nat en kritisch nat.

Strooiroute

De MARWIS is geschikt voor dynamische route optimalisatie voor winter onderhoud operaties. ‘Doordat nu nauwkeurig tussen vaste meetlocaties de wegdekconditie real-time in beeld kan worden gebracht  is de wegbeheerder nog beter in staat om de optimale strooiroute en dosering per wegvak ten behoeve van gladheidbestrijding te bepalen. Hiermee wordt de verkeersveiligheid verbeterd, een besparing van de kosten bereikt en wordt het milieu minder belast.’

Wegdekconditiesensor meet honderd keer per secondeDe data van de MARWIS kan met GPRS worden geïntegreerd in bestaande winter onderhoud monitoring netwerken. De gemeten informatie wordt via een interface RS485 en/of blue-tooth via een Ipad met de MARWIS-App of GPRS-logger uitgestuurd. Via CAN-bus kan de MARWIS ook direct de controller van een zoutstrooi installatie op een voertuig aansturen.

De sensor kan eenvoudig op een auto of ander voertuig worden gemonteerd. De sensor kan ook vast worden opgesteld tot een hoogte van twee meter. (Bron: Observator Instruments)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief