Weer recordwinst voor Maersk

757

KOPENHAGEN – Containerrederij Maersk Line heeft vorig jaar een recordwinst behaald van 2,3 miljard dollar. Dat is ruim vijftig procent meer dan de 1,5 miljard dollar in 2013. Maersk maakte tevens bekend haar belang in Danske Bank te verkopen.

maersk3Maersk Line verwacht voor dit jaar een hogere winst te behalen dan in 2014. Het bedrijf denkt dat te bereiken door kostenbesparingen en het verbeteren van de concurrentiekracht vanwege de samenwerking in de alliantie 2M. De rederij verwacht de groei van drie tot vijf procent in het wereldwijde vervoer van containers te kunnen volgen.

Terminals

De winst bij de wereldwijde terminals van Maersk (APMT) steeg met 130 miljoen dollar tot 900 miljoen dollar. Voor 2015 verwacht Maersk mee te groeien met de markt en een vergelijkbaar resultaat te behalen.

In totaal zag A.P. Møller-Maersk de winst stijgen van 3,8 naar 5,2 miljard dollar. Deze winst werd onder meer positief beïnvloed door de 2,8 miljard dollar vanwege verkoop van het meerderheidsaandeel in de Deense supermarktgroep. (Bron: Maersk)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief