Weeklange staking Duitse sluiswachters van de baan

846

De Duitse sluiswachters leggen alleen maandag hun werk neer. In een enkel geval kan ook nog op dinsdag worden gestaakt, maar de staking van een week in heel Duitsland is van de baan. Dat heeft de Duitse vakbond ver.di meegedeeld.

Weeklange staking Duitse sluiswachters van de baanAanleiding voor het stopzetten van de stakingen zijn de toezeggingen die de Duitse overheid vrijdag deed aan de stakers en de vakbond. Maandag wordt nog wel gestaakt zodat de vakbond de voorstellen van de overheid met het personeel van de Wasser- und Schifffahrtsverwaltung (WSV) kan bespreken. Op het Nord-Ostsee-Kanaal wordt helemaal niet meer gestaakt.

Toezeggingen
De Duitse overheid beloofde vrijdag dat er bij de hervormingen van de WSV’s geen gedwongen ontslagen vallen, dat werknemers niet tegen hun zin hoeven te verhuizen, dat de medewerkers geen financiële schade ondervinden van de hervormingen en dat medewerkers die vrijwillig verhuizen extra vakantiedagen en een vaste onkostenvergoeding krijgen.

‘Geen doorbraak’
Bestuurslid Achim Meerkamp van vakbond ver.di waarschuwt de Duitse overheid wel. ‘Van een doorbraak in het geschil met de Duitse overheid is nog geen sprake’, schrijft hij. ‘De ontstane situatie blijft moeilijk en een mislukking is nog steeds mogelijk.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter