WDP bouwt samen met BCTN magazijn op terminal Meerhout

896

Vastgoedontwikkelaar WDP gaat samen met BCTN Groep een magazijn van 23.000 m² bouwen op het terrein van de trimodale terminal van Meerhout.

Het Nederlands BCTN nam in mei de containerterminal in het Belgische Meerhout over van Euroports. De aankoop van de terminal paste volgens BCTN in haar beleid voor de toekomst om het aantal WDP bouwt samen met BCTN magazijn op terminal Meerhoutterminals uit te breiden. BCTN heeft in Nederland al terminals in Alblasserdam, Nijmegen, Venray en Den Bosch.

10 miljoen
CEO Joost Uwents van WDP zegt verheugd te zijn een nieuw multimodaal project te kunnen aanbieden op de logistieke as richting Ruhrgebied. ‘Op deze locatie kunnen huurders gebruikmaken van het trimodale karakter van het nieuwe magazijn. Het magazijn ligt langs de E313 in de onmiddellijke nabijheid van de grootste inland containerterminal in België en Nederland. Verder is er de goede spoorverbinding en de waterverbinding via het Albertkanaal. Een uitgelezen locatie dus voor containertransport via weg, spoor of water.’
WDP schat het investeringsbudget in op 10 miljoen euro.

COO Philippe Govers BCTN: ‘Door de continue aan- en afvoer van containers, kunnen wij inspelen op de hedendaagse vraag van logistieke dienstverleners, zeker gezien hun locatie naast onze terminal.’ (Foto: WDP)

Meer nieuws over de binnenvaart:
Transport steunt ‘Bouw nou op!’
Bezuiniging bedieningstijden kost in Twente 500 arbeidsplaatsen
EVO: ‘Sluisbeleid kabinet snijdt geen hout’
Aanvragen subsidie NOx reductie in de binnenvaart
Frankrijk wil alleenvaart in Parijs niet toestaan