Watertruck blijkt succes

755

Watertruck blijkt een succes. Verladers vertellen daarom tijdens een bijeenkomst op 30 juni over hoe ze gebruik maken van de combinatie van een kleine duwboot en kleine duwbakken op de kleine vaarwegen.

De bedrijven Mebin (Eindhoven), Baetsen (Son) en Van Nieuwpoort Groep (Gouda) deden mee aan de proefvaart met Watertruck. Zo testten zij in de praktijk of deze nieuwe manier van transporteren bij kan dragen tot een duurzame oplossing voor de fileproblemen in de provincie Noord-Watertruck blijkt succesBrabant. Pim van Baaren van Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen doet tijdens de bijeenkomst zijn ervaringen uit de doeken.

Watertruck

Watertruck is een Europees Interreg NWE-project dat de combinatie van een kleine duwboot en kleine duwbakken toelaat op de kleine waterweg. Een principe waarmee het laden en lossen losgekoppeld worden van het varen en waarbij de schipper niet langer op de boot hoeft te wonen. Via dit project wil het Watertruck-consortium, bestaande uit een 10-tal partners uit Nederland, België en Frankrijk, het gebruik van de kleine waterweg stimuleren.

400.000 ton

Onderzoek van MCA Brabant toont aan dat er een potentieel van 400.000 ton (ofwel 16% van alle volumes van bedrijven uit de regio) in aanmerking komt voor het vervoer per Watertruck. (Bron: Watertruck)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief