Waterpolitie vordert vaarbewijs in

739

De waterpolitie heeft op het afgesloten IJ in Amsterdam het vaarbewijs van een 44-jarige Amsterdammer ingevorderd nadat hij betrapt was met meer dan 2 promille alcohol in zijn bloed. Dat is meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid. De Amsterdammer werd even later nog eens aangehouden omdat hij ondanks een vaarverbod toch weer ging varen.

waterpolitieDe bestuurder van een snelle motorboot werd gisteravond laat aangehouden omdat de blaastest op het water aangaf dat de man meer dan de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille in zijn bloed had. De ademanalyse op het bureau gaf uiteindelijk een definitief promillage van net boven de twee promille. Proces-verbaal voor het varen onder invloed werd opgemaakt en de man kreeg een vaarverbod van 11 uur. Daarnaast werd zijn vaarbewijs ingevorderd. Nadat de agenten hun surveillance hadden vervolgd zagen ze even later tot hun verbazing dat dezelfde boot met dezelfde bestuurder weer op het IJ voer. Hij werd weer aangehouden en proces-verbaal wordt opgemaakt voor het negeren van het vaarverbod, varen zonder vaarbewijs en het besturen onder invloed.

Midden van vaarwater
Eerder die dag had de Waterpolitie al twee Zaandammers van 37 en 43 jaar bekeurd voor het varen onder invloed. Zij voeren in het midden van het IJ en bij controle bleek dat ze 1,2 en 0,7 promille alcohol in hun bloed hadden. Ze kregen bovendien een vaarverbod voor de periode van vijf en twee uur.

twitter