Wärtsilä levert motoren voor LNG bunkerschip van Shell

680

ROTTERDAM – Wärtsilä  gaat dual-fuel motoren leveren voor het nieuw te bouwen LNG-bunkerschip van Shell. Het bunkerschip krijgt de Rotterdamse haven als standplaats waar het gebruik gaat maken van de nieuw te bouwen LNG-laadpier bij de Gas Access to Europe (Gate) terminal.

Shell bouwt LNG-bunkerschipWärtsilä levert drie acht cilinder Wärtsilä 20DF dual-fuel motoren die kunnen draaien op zowel gas als diesel. De motoren worden in de lente van 2016 geleverd.

Groot en klein

STX Offshore & Shipbuilding bouwt het bunkerschip voor Shell. Het vaartuig krijgt een capaciteit van 6500 m3 LNG. Bijzonder is het transfersysteem, waarmee het schip terecht kan bij zowel grote als kleine LNG-terminals. Ook maakt dit systeem het mogelijk een grote variëteit aan schepen van vloeibaar aardgas te voorzien.

Maarten Wetselaar, Executive Vice President Integrated Gas bij Shell vindt het gespecialiseerde bunkervaartuig voor LNG goed nieuws. ‘Potentiële klanten willen zekerheid hebben dat hun LNG betrouwbaar en veilig kan worden geleverd. Shell’s investering in dit schip, maar ook de gemaakte afspraken over het afnemen van capaciteit bij de Gate terminal, benadrukken ons vertrouwen in het toenemende aandeel van LNG in de brandstoffenmix.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief