Walstroom voor binnenvaart en cruisevaart in Schiedam

723

Wethouder Johan Grijzen heeft woensdag, 28 augustus in Schiedam vier walstroomkasten in gebruik gesteld. Dat meldt Koninklijke Schuttevaer.

Walstroom voor binnenvaart en cruisevaart in Schiedam Er staan drie kasten aan de Voorhaven en één aan het Hoofdplein. Deze laatste kast is bedoeld voor de riviercruise. De kasten zijn uitgerust met 220/380 volt en hebben aansluitingen voor zowel 32 als 63 ampère. De voorzieningen zijn mede mogelijk gemaakt door de Stadsregio.

‘Ook fluisteraggregaten’
Jan Kruisinga, regiovertegenwoordiger van Schuttevaer voor Rotterdam, was bij de opening aanwezig en gaf in een korte speech aan dat de binnenvaart blij is met de walstroommogelijkheden. ‘De binnenvaart wil graag haar milieuvoorsprong behouden; walstroomkasten vormen daar een positieve bijdrage voor. In de binnenvaart wordt ook heel vaak gebruik gemaakt van fluisteraggregaten die bijzonder milieuvriendelijk zijn. Daarom pleit ik ook voor het afgeven van normen waarbij het wel is toegestaan te allen tijde gebruik te maken van deze aggregaten. Dit levert dan tijdens de vaart ook milieuvoorsprong op en niet alleen tijdens het aangesloten zijn op de walstroomkast.’

Test
Bas Goudriaan, lid van Koninklijke Schuttevaer, had zijn schip Da Capo beschikbaar gesteld om tijdens de opening in Schiedam aanwezig te zijn en de walstroom direct te testen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter