Wajongers welkom in de transport en logistiek (+ video)

778

GOUDA – De sector transport en logistiek biedt mogelijkheden voor werkzaamheden van Wajongers. Uit de jaarlijkse bedrijfsenquete van het Sectorinstituut Transport en Logistiek blijkt dat 7% van de bedrijven in de sector een Wajonger in dienst heeft. Daarnaast ziet 16% mogelijkheden voor werkzaamheden voor Wajongers. Om ondernemers hierbij op weg te helpen heeft het Sectorinstituut een whitepaper gepubliceerd met onderzoeksresultaten, cases en een handige checklist.


Wajongers welkom in de transport en logistiekDe overheid zet met de participatiewet in op een baan voor iedereen. Iedereen die volledig of gedeeltelijk kan werken, doet naar mee naar vermogen. Dit wordt geregeld in de Participatiewet. Ook in de transportsector zullen de komende jaren meer arbeidsgehandicapten aan de slag gaan. Wajongers vormen hierbij een belangrijke doelgroep.

Volop mogelijkheden

Bij 7% van de bedrijven zijn al Wajongers in dienst. De grootste groep verricht ‘hand en spandiensten’, maar er zijn ook veel Wajongers actief als chauffeur. Anderen werken in de loods of het warehouse, zijn bijrijder of (assistent) verhuizer. Logistiek is bij uitstek een deelmarkt waar Wajongers een plek kunnen vinden. Gemiddeld heeft 12% van de bedrijven met logistieke processen Wajongers in dienst. Voor Value Addes Services, orderpicking, HACCP opslag en voorraadbeheer heeft gemiddeld 17% van de bedrijven Wajongers in dienst. 23% van de logistieke bedrijven heeft nog geen Wajongers in dienst maar ziet daar wel mogelijkheden voor. Volop kansen dus voor deze doelgroep.

Baankansen realiseren

De sector Transport en Logistiek is continue in beweging en heeft behoefte aan goed inzetbaar personeel. Het Sectorinstituut ondersteunt bedrijven met een duurzame en flexibele inzet van werknemers, gericht op de continuïteit. Het uitgangspunt is een inclusieve arbeidsmarkt, waarbij iedereen die volledig of gedeeltelijk kan werken, mee doet naar vermogen. Er zijn al veel Wajongers aan de slag in Transport en Logistiek en ze doen het in de ogen van hun werkgevers meestal prima. Veel andere bedrijven zien mogelijkheden voor Wajongers maar zijn nog zoekende hoe ze dat in kunnen vullen. Om ondernemers hierbij op weg te helpen heeft het Sectorinstituut een whitepaper gepubliceerd met onderzoeksresultaten, cases en een handige checklist. (Bron: STL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief