Wachttijden Kreekrak lopen op tot acht uur

559

ROTTERDAM – De wachttijden voor de binnenvaart bij de Kreekraksluizen lopen op tot acht uur. Dat meldt BLN-Koninklijke Schuttevaer.

Kreekraksluizen naar bediening op afstand; lange wachttijdenIn de noordelijke en zuidelijke voorhaven geldt een overnachtingverbod. Binnenschippers kunnen ligplaats nemen in de voorhaven wanneer u op een schutting wacht. In de avond en nacht word schippers door de sluisbediening gebeld wanneer u gereed moet liggen voor de schutting.

Het is de bedoeling dat iedereen hier accuraat op reageert, zodat het schutproces zo vlot mogelijk doorloopt. De RWS 8 en RWS 12 zullen dit ook in de gaten houden. De werkzaamheden aan de oostkolk gaan 24 uur door, waardoor van 2 t/m 22 maart enkel met de westkolk geschut wordt. Er is ook een vaste onderhoudsman aanwezig om eventuele verstoringen aan de westkolk direct op te vangen. Haven Antwerpen heeft de bedrijven/terminals verzocht om binnenvaartschepen die richting Kreekrak willen varen zoveel mogelijk gelegenheid te bieden langer te blijven liggen indien nodig. Ook kunt u kiezen voor omvaren via het Kanaal Zuid-Beveland en de Krammersluizen. (Bron: BLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief