Gestrande autoschip Hoegh Osaka veilig in de haven

837

WIGHT – Het gestrande autoschip Hoegh Osaka ligt veilig in de haven van Southampton. Donderdagmiddag begonnen de bergers de tocht naar de haven nadat het schip nog maar een slagzij van ‘slechts’ 5 graden maakte. De Hoegh Osaka kwam rond zes uur Engelse tijd in de haven aan.

Gestrande autoschip Hoegh Osaka veilig in de havenDe voorbereidende werkzaamheden werden woensdag grotendeels afgerond. Alle water werd uit het schip gepompt, waardoor het aantal graden slagzij daalde. Ballastwerk moest de slagzij verder terugbrengen. Nadat dit was gebeurd, werd het schip onderzocht en werden een beperkt aantal bemanningsleden aan boord gezet. Deze brengen het schip naar de haven van Southampton. De reis naar de haven onder begeleiding van vier slepers duurt naar verwachting vier uur.

osakakaartAan de grond

De loods en de kapitein zetten de Höegh Osaka (180 meter) onlangs op de Bramble Bank in de Solent aan de grond toen bij het verlaten van de haven van Southampton bleek dat het schip lichte slagzij maakte. De 25 bemanningsleden en de loods werden vervolgens van het schip gehaald. Twee bemanningsleden raakten lichtgewond. Het schip kwam met hoog tij vanzelf weer los. (Bron: MCA)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief