Waberer’s koopt voor honderd miljoen nieuwe trucks en trailers

1696

Het Hongaarse transportbedrijf Waberer’s International gaat voor honderd miljoen euro 1.300 nieuwe Euro 6 trucks aanschaffen met megatrailers. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Met de aanschaf van de 1.300 trucks vervangt Waberer’s in één klap een kwart van de vloot van Euro 5 trucks met een gemiddelde leeftijd van twee jaar.

DAF levert eerste 250 van 600 trucks aan Waberer InternationalOmzet verdubbelen

De vervanging van de vloot maakt onderdeel uit van het streven van Waberer’s om de omzet van 452 miljoen euro in 2020 te hebben verdubbeld. Als onderdeel van de expansiedrift opende het Hongaarse transportbedrijf in het voorjaar al een vestiging in Frankrijk. Daarna volgen het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Eerder zette Waberer’s al vestigingen op in Polen en Duitsland. Het heeft verder vestigingen in Hongarije, Roemenië en Slowakije.

DAF Trucks

Waberer’s maakt aan het einde van de zomer bekend wie de trucks ter waarde van honderd miljoen mag gaan leveren. Dit jaar kocht het bedrijf met het oog op de expansie in Europa al zo’n duizend nieuwe trailers. En vorig jaar december leverde DAF al 250 trucks aan Waberer’s International. Het was het eerste deel van de 600 trucks die Waberer bij Daf bestelde.

Waberer’s is met een vloot van 3.000 trucks een van de grootste transportbedrijven in Europa. (Bron: HVG)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief