VVD wil SS Rotterdam op lijst Werelderfgoed van Unesco

454

Na de Van Nellefabriek moet ook het SS Rotterdam op de Werelderfgoed lijst van Unesco komen. Dat voorstel doet de VVD in Rotterdam aan de gemeenteraad.

Raadslid Maarten van de Donk ziet het SS Rotterdam als een logische toevoeging aan deze lijst. ‘Om het Stoomschip Rotterdam tot werelderfgoed te maken is het eerst zaak dat het VVD wil SS Rotterdam op Werelderfgoed Unescoeen gemeentelijk monument wordt. Vandaar kan verder gebouwd worden. De VVD denkt dat het oude vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn zo nog aantrekkelijker wordt voor bezoek uit binnen- en buitenland en zo het imago en de economie van de stad kan versterken.’

Vijf voorwaarden

Het SS Rotterdam voldoet volgens de VVD aan alle vijf de voorwaarden die het college van burgemeesters en wethouders stelt om een gebouw of instelling tot gemeentelijk monument te verklaren. De rijke geschiedenis van het schip is nauw verbonden met de historie van de stad. Zo was het SS Rotterdam één van de toonbeelden van de naoorlogse wederopbouw omdat deze als vaste verbinding diende met Noord-Amerika, en waren het ontwerp van het schip en de techniek zijn tijd ver vooruit. (Bron: VVD Rotterdam/Foto: Erik van Huizen)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief