VTL zoekt leerwerkplekken in de binnenvaart

1021

Vakopleiding Transport en Logistiek (VTL) is op zoek naar leerwerkplekken in de binnenvaart. Door de groei van het aantal leerlingen hebben een aantal scholen moeite met het vinden van voldoende leerwerkplekken.

schippersgeslaagdDit jaar hebben weer meer leerlingen zich ingeschreven voor een opleiding in de binnenvaart. Campagnes van onder andere Onderwijscentrum Binnenvaart gericht op het werven van nieuwe leerlingen werpen duidelijk hun vruchten af. Werken in de binnenvaart trekt.

Tijdens de opleiding leren leerlingen het vak terwijl ze werken. Voor het grootste deel van het schooljaar vaart de leerling mee op een schip als lichtmatroos en draait mee met de bemanning.

Leerbedrijf
Wilt u een bijdrage leveren aan het personeel van de toekomst? Het vak overbrengen op de volgende generatie en hen de kans geven dit schitterende beroep te ervaren? Zet u dan in als Leerbedrijf.

Staat u al geregistreerd als Leerwerkbedrijf bij VTL en heeft u nog geen leerling aan boord, meldt u dan bij de scholen.

Bent u geïnteresseerd in het worden van Leerwerkbedrijf? Meldt u dan aan via de website van VTL.

Op de foto: Twee schippers die net zijn geslaagd voor hun diploma. (Foto: Han van Roozendaal Onderwijscentrum Binnenvaart)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter