VTL MobiliteitsCentrum transport plaatst 2.000ste chauffeur


1163

Het VTL MobilteitsCentrum transport (MCt) heeft de 2.000ste chauffeur aan een baan geholpen. Onlangs trad Dion Vlasblom in dienst bij containervervoerder Lintex in Dordrecht.

‘Nadat mijn vorige werkgever failliet was gegaan, heb ik mij direct bij het MCt ingeschreven’, vertelt Vlasblom. ‘Daarmee had ik al eerder goede ervaringen opgedaan. In VTL MobiliteitsCentrum transport plaatst 2.000ste chauffeur
 2009, vlak nadat de crisis was uitgebroken, ben ik door het MCt bemiddeld naar een andere baan.’

Niet eerste keer
Een belangrijk doel van het MCT is om chauffeurs, kraanmachinisten en transport planners, die door de huidige economische crisis werkloos worden, naar een andere baan in de transportsector te begeleiden en hen zo voor de branche te behouden.

Voor Lintex was het niet de eerste keer dat het MCt is ingeschakeld voor het vervullen van een vacature. Bedrijfsleider Jan-Peter de Haan: ‘Lintex is sterk gespecialiseerd in het zeecontainervervoer van Rotterdam en Antwerpen naar adressen in Nederland, België, Duitsland en vice versa. We hebben de afgelopen jaren al een aantal goede chauffeurs langs deze weg binnengehaald. Want het is ondanks de ruime arbeidsmarkt best moeilijk om geschikte chauffeurs voor het containervoer te vinden. Ze moeten binnen ons bedrijf passen en de juiste mentaliteit voor dit werk hebben. (Bron: MCt)

Volg TotaalTrans op Twitter