VTL, Fuwa Wegvervoer en Gezond Transport fuseren

464

VTL, FUWA Wegvervoer en Gezond Transport zijn per 1 juli gefuseerd tot het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Het Sectorinstituut Transport en Logistiek is opgericht door de sociale partners TLN, VVT, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

Door het aanbieden van geïntegreerde dienstverlening op het gebied van werk, gezondheid en opleiding wil de nieuwe organisatie krachtig inspelen op snel veranderende omstandigheden op de arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek.

Efficiënter

‘Marktontwikkelingen vragen om een efficiënte organisatie die de uitdagingen op de arbeidsmarkt in de komende jaren krachtig kan aangaan. Ineke Strijp gaat vorming Sectorinstituut Transport en Logistiek leidenHet Sectorinstituut Transport en Logistiek heeft als deskundige samenwerkingspartner de kerntaak om samen met werkgevers en werknemers te zorgen voor het realiseren van:
– voldoende toekomstige instroom van goed gekwalificeerd personeel door de opleiding van leerlingen via het BBL-stelsel
– behoud van vakmanschap door een verbetering van de inzetbaarheid van werknemers in de sector
– behoud van werkgelegenheid via het MobiliteisCentrum transport en
het aanbieden van opleidingen via het Sectorplan Transport
en Logistiek.

Marktintroductie later

Momenteel is Ineke Strijp directeur a.i. van het nieuwe sectorinstituut. In opdracht van het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector SOOB is zij verantwoordelijk voor de fusie tot en vorming van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. De ‘marktintroductie’ van de nieuwe organisatie met de producten en diensten vindt plaats in het najaar van 2014. Hieraan wordt de komende tijd gewerkt. Het huidige aanbod van de drie organisaties blijft tot die tijd ongewijzigd. Dit geldt ook voor de bestaande contactgegevens. (Bron: VTL)

Lees ook:
Ineke Strijp gaat vorming Sectorinstituut Transport en Logistiek leiden

Lees ook de nieuwe rubriek Juridische Zaken. In de eerste aflevering: Verjaringstermijnen in het vervoerrecht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief