VTG neemt AAE over

897

HAMBURG – De Hamburgse wagonverhuurder en spoorvervoerder VTG heeft wagonverhuurder Ahaus Alstätter Eisenbahn Holding AG (AAE) overgenomen. Hiermee stijgt de vloot van VTG van 50.000 naar 80.000 wagons.

VTG neemt AAE overOngeveer drie maanden geleden maakte VTG bekend dat het AAE wilde overnemen. De mededingingsautoriteiten van Duitsland, Oostenrijk, Polen en Rusland moesten echter nog toestemming geven. Dat is nu gebeurd.

Aandelen

Voor de aankoop geeft VTG 7,4 miljoen nieuwe aandelen uit. Daarmee verhoogt het bedrijf haar kapitaal tot 28,8 miljoen euro. Verkoper Andreas Goer wordt eigenaar van de aandelen. Hij is daarmee de tweede aandeelhouder in VTG. De grootste aandeelhouder is Wilbur Ross van Compagnie Européenne de Wagons S.à r.l.

Bestuursvoorzitter Dr. Heiko Fischer van VTG is blij met zijn aankoop. ‘VTG en AAE passen perfect bij elkaar. We gaan nu bezig met het samenvoegen van de bedrijven en de medewerkers.’

De wagons van AAE hebben een gemiddelde leeftijd van vijftien jaar. Dat is fors minder dan de gemiddelde leeftijd van 23 jaar bij VTG. (Bron: VTG)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief