VTG en Kühne + Nagel: ‘Fusie spoorlogistiek’

826

VTG en en Kühne + Nagel willen met onderdelen van de raillogistiek van beide bedrijven intensief gaan samenwerken.  Daarvoor ondertekenden beide bedrijven onlangs een intentieverklaring.

Volgens de bedrijven betekent de fusie een uitbreiding van de langdurige samenwerking van de joint venture Transpetrol. VTG en en Kühne + Nagel werken hier al zo’n twintig jaar in samen. ‘De nieuwe joint venture zorgt voor een uitbreiding van de logistieke activiteiten over het spoor’, schrijven de bedrijven. ‘Hiermee kan worden voldaan aan de groeistrategie van VTG Rail Logistics, Kühne + Nagel kan haar klanten meer keuze bieden. Het doel van de joint venture is het versterken van de positie van beide bedrijven op het Europese spoor. Deze samenwerking kan zorgen voor een uitbreiding van de logistieke oplossingen voor de industrie, de agrarische sector en de petrochemie. Geografisch betekent de samenwerking dat nu heel Europa wordt gedekt, inclusief Rusland en Turkije.
De definitieve beslissing over de fusie wordt in de tweede helft van 2013 verwacht. Deze is onder meer afhankelijk van het oordeel van de mededingingsautoriteiten.

VTG en Kühne + Nagel: ‘Fusie spoorlogistiek’

VTG
VTG bezit het grootste aantal spoorwagons in privaat bezit. Het bedrijf beschikt over 54.400 wagons die worden verhuurd. Daarnaast biedt het bedrijf ook logistieke oplossingen over het spoor aan, evenals vervoer van tankcontainers.
Meer informatie over VTG

Kühne + Nagel:
Kühne + Nagel is met 63.000 medewerkers en 1.000 plaatsen in meer dan 100 landen een grote logistieke dienstverlener. De zwaartepunten liggen in de zee- en luchtvracht en het wegvervoer.
Meer informatie over Kühne + Nagel