Vrijspraak voor Macedoniër met vals gekocht rijbewijs

460

SUNDSVALL – De rechtbank in Zweden heeft een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Macedonië vrijgesproken die met een vals rijbewijs in het Scandinavische land aan het rijden was. De rechtbank achtte het onvoldoende bewezen dat chauffeur werkelijk geen echt rijbewijs had.

Noord Nederland krijgt directe goederenspoorlijn naar MalmöDe man werd in september van dit jaar net buiten het Zweedse plaatsje Sundsvall gearresteerd. Bij een controle van de politie bleek hij in het bezit van een vervalst rijbewijs, paspoort en identificatiepapieren. De chauffeur zei dat hij de papieren in Bulgarije had gekocht voor 40 euro. Hij ging er vanuit dat de papieren echt waren.

De Zweedse politie kwam echter niet te weten of de vrachtwagenchauffeur in zijn thuisland wel een rijbewijs voor het besturen van een zware truck had gehaald. Autoriteiten in Macedonië reageerden niet op het verzoek van de politie.

De Zweedse vakbond is niet blij met de uitspraak van de rechter en hoopt dat de aanklager in beroep gaat. (Bron: Transport.se)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief