Vrijdag druk op de weg

441

DEN HAAG – Het begin van de meivakantie en het lange weekend door Koningsdag zorgt vrijdag 24 april voor extra verkeersdrukte. Veel Nederlanders trekken er voor een aantal dagen op uit. Naast vakantie in eigen land zijn Duitsland en Frankrijk de favoriete vakantiebestemmingen.

Vrijdag druk op de wegDe meivakantie is officieel dit jaar van zaterdag 2 tot en met zondag 10 mei. Uit een steekproef van de ANWB blijkt dat – met uitzondering van de scholen in het noorden en in Overijssel –  de meeste scholen vanaf aanstaande vrijdag  twee weken dicht zijn.

De ANWB verwacht vrijdag de meeste files op de wegen richting de  recreatiegebieden. Vooral op de snelwegen rond Amersfoort, de A12 Utrecht- Arnhem, de A28 Utrecht – Zwolle en op de wegen richting de  Hollandse- en Zeeuwse kust.

Koningsdag

De activiteiten op Koningsdag op maandag 27 april hebben vooral gevolgen voor het verkeer in de binnensteden met grote vrijmarkten, zoals Utrecht en Amsterdam. Op de snelwegen verwacht de ANWB weinig problemen. (Bron: ANWB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief