Vrij verkeer van 45-voet containers binnen Benelux

433

Het grensoverschrijdend vervoer van 45-voet containers over de weg binnen de Benelux-landen wordt eenvoudiger. De ministers van Buitenlandse Zaken van de Benelux besloten maandag de belemmeringen voor het grensoverschrijdend wegtransport van 45-voet containers weg te nemen.

Vrij verkeer van 45-voet containers binnen BeneluxOm voor het Benelux-besluit in aanmerking te komen, moet het vervoer van de grote containers wel voldoen aan technische voorwaarden, met name op het gebied van veiligheid. Ook geldt de regeling alleen voor vervoersondernemers die in een Benelux-land gevestigd zijn.

Procedures

Momenteel worden vervoersbedrijven geconfronteerd met zware administratieve procedures om dit type van containers grensoverschrijdend te kunnen vervoeren. Speciale vergunningen zijn nodig om de grenzen binnen de EU over te steken. Om de logistieke sector te ondersteunen, hebben de Benelux-staten beslist om het transport van deze containers over de weg, op het grondgebied van hun landen, te faciliteren door speciale vergunningen of regelingen te schrappen.

45-voet

Een 45-voet container is een grote zeecontainer van maximaal 13,72 meter lang en met een transportcapaciteit van 85 kubieke meter. Het gebruik van 45-voet containers maakt in het internationale containervervoer een gestage opmars. Zo wordt het vervoer van deze containers alsmaar belangrijker voor bijvoorbeeld de goederenstroom tussen de havens van de Benelux en het transport naar de grote distributieplatformen binnen de Benelux-ruimte. (Bron: Ministerie Buitenlandse Zaken)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief