Vrachtwagens waaien om

736

ARNHEM – Vanwege de hard wind zijn dinsdagochtend veel vrachtwagens omgewaaid. Ze zorgen voor veel vertraging op de wegen.

Vrachtwagens waaien omVan Arnhem naar Oss is op de A50 bij het knooppunt een vrachtwagenchauffeur in de problemen gekomen. Tijdens het onstuimige weer kon hij zijn wagen niet meer goed onder bedwang houden. De aanhanger van de combinatie is uiteindelijk gekanteld en blokkeert de rijbaan. De wachttijd voor het verkeer dat in de file is komen te staan loopt om 08.00 uur al op tot zeker 30 minuten. Wie vanuit Arnhem naar Den Bosch wil, kan bij het knooppunt Valburg het beste de borden Rotterdam volgen en omrijden over de A15 en de A2. Het is nog onbekend hoe lang de rijbaan dicht blijft.

Om even na acht uur ging het zuidelijker ook mis. Tussen Veghel en Eerde is de rijbaan dicht. Ook daar had de chauffeur van een vrachtwagen de grootste moeite de storm te bedwingen. De vrachtwagen kantelde en blokkeert nu de weg. Wie van Oss naar Eindhoven wil ken beter omrijden vanaf het knooppunt Paalgraven over de A59 en de A2 in de richting van Den Bosch.

In die buienlijn kantelden eerder vrachtwagens op de A6 en de N50 gekanteld. Achter de buienlijn wordt het even droger, maar de zware windstoten houden wel aan. In de loop van de ochtend en middag trekken opnieuw buien over ons land. Rond die buien is opnieuw kans op windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. (Bron: VID/Foto: Weginspecteur Dries)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief