Vrachtwagenrijbewijs nog steeds op internet voor weinig te koop

1387

Vrachtwagenrijbewijzen zijn nog steeds op internet voor weinig geld te koop. Een Europees vrachtwagenrijbewijs is op de website licencesol.com te koop vanaf 495 euro. Het rijbewijs is in het eigen land in te wisselen voor een nationaal rijbewijs.

Het is niet alleen mogelijk een nieuw rijbewijs te kopen, ook is het mogelijk om in het geval van een punten rijbewijs weer een schoon rijbewijs te krijgen. ‘Heeft u uw rijbewijs verloren? Geen probleem. Een rijbewijs zonder punten nodig? Geen probleem. Heeft u een Vrachtwagenrijbewijs nog steeds op internet te koopaantekening nodig voor motor, bus of een groot bewijs. Geen probleem? Over de 65? Geen probleem. Medisch problemen? Geen probleem’, schreeuwen de makers van de site. Volgens de mensen achter de site doen ze echter niets illegaals.

Twee manieren
Er zijn volgens de site twee manieren om aan een nieuw rijbewijs te komen. De eerste manier is om het huidige rijbewijs om te wisselen voor een Europees rijbewijs. Dara kunnen dan nieuwe categorieën op worden aangekruist die bij het nationale rijbewijs worden meegenomen.

Een twee mogelijkheid is bij de politie aangeven dat het rijbewijs is vermist of gestolen. Er wordt dan een tijdelijk rijbewijs uitgegeven die omgewisseld kan worden voor een EU-rijbewijs. Volgens de mensen achter de site helemaal legaal.

Volstrekt illegaal
Europarlementariër Peter van dalen reageert op de website van Truckstar op de website. ‘Dit is uiteraard volstrekt illegaal. Voor een rijbewijs moet je een fatsoenlijk examen doen en daarnaast zijn er door de EU in Verordening 1071/2009 specifieke regels opgesteld voor de toegang tot het beroep van vervoerder in de EU. Deze website riekt naar pure oplichting door een criminele organisatie.’ (bron: Truckstar)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief