Vrachtwagenchauffeurs slaan in op vrouwelijke collega op A7

458

De politie heeft woensdagmiddag- en avond twee vrachtwagenchauffeurs aangehouden wegens openlijke geweldpleging en bedreiging van een vrouwelijke collega.

De 44-jarige vrouw uit het Duitse Apeldorn werd in haar vrachtauto op de autosnelweg A7 bij Nuis klemgereden door beide verdachten, die ook in een vrachtauto reden. Het Politieautogaat om een 66-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Súdwest Fryslan en een 47-jarige man uit de gemeente Boarnsterhim. Hierdoor kwam de vrouw met haar vrachtwagen stil te staan op één van de rijbanen. Volgens de Duitse kwam hierna één van de verdachten met een hamer naar haar voertuig gelopen. Hierop werd tegen haar vrachtauto geslagen en gingen beide mannen verbaal tegen haar te keer.

Vechtpartij
De vrouw werd hierop boos en zij wilde verhaal halen bij beide mannen. De Duitse sloeg vervolgens met een ijzeren staaf de achterverlichting van de twee andere vrachtauto’s kapot. Hierop ontstond een vechtpartij tussen de Duitse en de twee verdachten. De vrouw werd hierbij geslagen door één van de mannen. Omstanders schoten de vrouw te hulp. Na het geweld stapten beide mannen in hun vrachtauto en reden weg.

File
De vrouw werd door agenten naar een nabijgelegen parkeerplaats gedirigeerd. Ook spraken de agenten met meerdere getuigen. Door het geweldsincident was een korte file ontstaan op de A7. De 66-jarige vrachtwagenchauffeur werd op dezelfde parkeerplaats aangetroffen en ingerekend. Later op de avond werd ook de 47-jarige vrachtwagenchauffeur bij zijn woning aangehouden. Beiden mannen zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging en bedreiging.

Gewond
De vrouw raakte gewond aan haar pink. Zij moest zich hiervoor laten behandelen in het ziekenhuis. De Duitse heeft al aangifte gedaan. De verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter