Vrachtwagenchauffeurs overtreden inhaalverbod

606

Bij een transportcontrole op de A1 heeft de politie 25 overtredingen bij vrachtwagens geconstateerd. De controle betrof vooral handhaving van het inhaalverbod voor vrachtwagens.

TLN en EVO tegen VVD plan algeheel inhaalverbod vrachtauto'sOp de A1 zowel links als rechts was de controle gericht op het negeren van het inhaalverbod door vrachtwagens. Zeventien chauffeurs negeerden het inhaalverbod. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Een aantal vrachtwagencombinaties is op parkeerplaats Struik onderworpen aan een uitgebreider inspectie van vrachtwagen en/of chauffeur. Acht chauffeurs hebben een boete gekregen voor onder andere overschrijding van de maximumhoogte, overschrijding van de maximumlengte, gladde banden en niet kunnen tonen rijbewijs.

Inhaalverbod

Bovenstaande controles richten zich specifiek op inhaalverboden voor het vrachtverkeer op autosnelwegen om de verkeersveiligheid te bevorderen. Op veel snelwegen met 2×2 rijstroken geldt in Nederland een inhaalverbod, in elk geval tijdens de brede spitsuren. Op sommige drukke snelwegen geldt een inhaalverbod op werkdagen gedurende de gehele dag. Op rustige snelwegen geldt veelal geen inhaalverbod. Inhaalverboden worden niet toegepast op snelwegen met meer dan 2 rijstroken per richting omdat blijkt dat dit niet effectief is. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief