Vrachtwagenchauffeurs moeten tijdig parkeerplaats aan de grens zoeken

488

Vrachtwagenchauffeurs wordt aangeraden tijdig een plekje te zoeken op de parkeerplaatsen aan de grens. Bij de grenzen is de parkeercapaciteit beperkt. Het vrachtwagenverbod in Duitsland geldt vrijdag vanaf middernacht.

Ook dit jaar moeten weggebruikers rondom het paasweekend rekening houden met extra drukte op de weg. Met name op tweede paasdag is het druk, maar ook donderdag en vrijdag zorgt het paasverkeer voor drukte. De Verkeers Informatiedienst (VID) zette het een en ander op een rij.

Donderdagavondspits
Weggebruikers moeten donderdagmiddag en -avond rekening houden met een drukkere spits dan gebruikelijk. Woon/werkverkeer mengt zich met vakantieverkeer waardoor Vrachtwagenchauffeurs moeten tijdig parkeerplaats aan de grens zoekende dagelijkse files langer worden. Ook weersomstandigheden kunnen hierin een rol spelen. Op de A12 vanuit Utrecht naar Arnhem verwacht de VID beduidend meer drukte dan normaal. Ook op de A16 en de A27 richting Breda zullen de files langer zijn, net als op de A2 richting Maastricht.

Hoewel de spits drukker zal verlopen dan gewoonlijk worden er geen grote problemen verwacht. De piek ligt naar verwachting rond de 250 kilometer file. Vorig jaar bleef de avondspits voor Pasen met 194 kilometer file ook binnen de perken.

Tegen het einde van de avondspits (vanaf 18:30 uur) kan er drukte ontstaan rond Groningen in verband met The Passion 2014. Er ontstaat extra vertraging rond het knooppunt Julianaplein (A28/A7).

Goede Vrijdag
Voor veel mensen is Goede Vrijdag gewoon een werkdag. Dat bekent dat er zowel ’s ochtends als ’s avonds sprake is van een bescheiden spits.

Duitse grens
Verkeershinder door de paasdagen is vooral merkbaar op de wegen rond de Duitse grens. Zoals ieder jaar komt aan het einde van de ochtend een grote stroom Duitse vakantiegangers op gang. Zij zorgen voor vertraging op de wegen rond Arnhem (A12, A50).

Bij de verschillende grensovergangen worden juist files richting Duitsland verwacht. Vrachtwagens zonder ontheffing mogen op Goede Vrijdag Duitsland niet in. De grenscontroles leveren traditioneel vertraging op. Vertraging is merkbaar op de A67, de A73, de A76 en de A77.

Paaspop
In de loop van de dag wordt er vertraging verwacht op de N279 bij Schijndel. Paaspop trekt jaarlijks 60.000 bezoekers. De campings zijn vanaf 09:00 uur geopend. Het festival begint in de loop van de middag.

Gelredome, Arnhem
’s Avonds ontstaan er korte files rond het Gelredome in verband met een concert van Justin Timberlake. Rond 20:00 uur moeten weggebruikers rekening houden met extra reistijd op de A12 en de A325/N325.

Paasdagen
Verspreid door het hele land zullen op beide paasdagen files ontstaan. Zijn het eerste paasdag vooral de recreatiegebieden die veel bezoekers trekken, op tweede paasdag zijn bestemmingen als woonboulevards populair. Bovendien zal op tweede paasdag veel vakantieverkeer weer huiswaarts keren waardoor het in het zuiden en oosten druk kan worden. Eerste paasdag wordt er veel verkeer verwacht in de Bollenstreek, de kustprovincies en rond de Veluwe.

Ook verschillende evenementen zullen de nodige bezoekers trekken. Onderstaand een beknopt overzicht:

Paasraces Zandvoort
Traditioneel ontstaat er file op de wegen in en rond Zandvoort door de jaarlijkse Paasraces. Ook dit jaar worden er vanaf 09:00 uur files verwacht op de N200, de N201 en de N206 richting Zandvoort. Vanaf 17:00 uur keren de bezoekers huiswaarts. De Paasraces worden op tweede paasdag verreden.

Amstel Gold Race
In Limburg moeten weggebruikers de zaterdag voor Pasen en eerste paasdag rekening houden met wegafsluitingen tussen Maastricht en Valkenburg. Op zaterdag (toerrit) en zondag (wedstrijdkoers) wordt de Amstel Gold Race verreden.

KNVB Bekerfinale Rotterdam
Zoals ieder jaar wordt de KNVB Bekerfinale op eerste paasdag gespeeld. De supporters uit Zwolle en Amsterdam komen met bussen naar De Kuip in Rotterdam. Jaarlijks ontstaan er files op de parallelrijbaan van de A16 richting Breda (afrit Feijenoord). Tussen 16:30 uur en 17:30 uur wordt de meeste drukte verwacht.(Bron: VID)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neemeen abonnement op de nieuwsbrief