Vrachtwagenchauffeurs in actie bij Jumbo in Woerden

717

Werknemers uit de sector Transport en Logistiek voeren vandaag van 10 tot 12 uur actie bij het centrale distributiecentrum van Jumbo in Woerden. Zij informeren chauffeurs die in opdracht van Jumbo supermarkten bevoorraden over de vastgelopen cao-onderhandelingen in de sector Transport & Logistiek. Zij lichten de chauffeurs onder andere in over de ongeoorloofde intimidaties tegen werknemers die actie voeren door sommige werkgevers.

Scania levert zestig Euro 6 trekkers aan Jumbo SupermarktenEerste onderhandelaar Egon Groen: ‘Jumbo is evenals Albert Heijn een belangrijke opdrachtgever in de sector. Albert Heijn heeft na acties enkele weken geleden toegezegd dat zij bij werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) zal aandringen op een fatsoenlijke loonsverhoging voor de chauffeurs. Jumbo kan dan natuurlijk niet achterblijven.’

Maandenlang actie

De werknemers in de Transport en Logistiek zijn al maanden in actie voor een fatsoenlijk loonbod door de werkgevers (TLN biedt nul procent) en tegen de verdringing in de sector. Eerder waren er poortacties, werkonderbrekingen, stakingen en acties op de snelwegen. Inmiddels is er gestaakt bij ondernemingen zoals SITA, Portena, Koopman, Geodis, Van Uden, UPS, Peter Appel, Simon Loos en Knap.

Enkele werkgevers hebben inmiddels een overeenkomst getekend om 3% loonsverhoging te betalen. Zij blijven verder gevrijwaard van vakbondsacties. (Bron: FNV)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief