Vrachtwagenchauffeurs blijken fietsendieven

649

YERSEKE – De politie heeft zaterdag twee Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs (45 en 39 jaar) op heterdaad aangehouden voor het stelen van fietsen. Beide verdachten zijn ingesloten.

Politie sleept vrachtwagen in slechte staat afHet gedrag van de dieven maakt een voorbijganger alert. Deze ziet omstreeks 20.25 uur twee mannen met een fiets richting een gereedstaande vrachtwagen lopen. Nadat het tweetal merkt dat zij in de gaten worden gehouden, laten zij de fiets staan en rijden weg. De voorbijganger vertrouwt het niet en besluit met zijn auto rond te rijden om te zien waar de mannen gebleven zijn.

Tweede poging

Opnieuw ziet hij de verdachten op de Groeninx van Zoelenstraat dezelfde fiets op de vrachtwagen laden en met gedoofde lichten wegrijden. Terwijl de burger de vrachtwagen onopvallend volgt waarschuwt hij de politie en leidt de agenten via de telefoon naar de verdachten toe. Uiteindelijk worden deze in de Kanaalweg in Hansweert aangehouden.

De vrachtwagenchauffeurs uit Marokko hebben met behulp van een tolk een verklaring afgelegd in Middelburg. Zondagmiddag konden beide verdachten hun weg weer vervolgen. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief