Vrachtwagenchauffeur verongelukt op A15, weg afgesloten

524

Een vrachtwagenchauffeur is maandagmorgen omgekomen bij een verkeersongeval op de A15 onder Ochten. Omstreeks half negen was er een kop-staart botsing tussen twee vrachtwagens. Het dodelijke slachtoffer bestuurde de achterste vrachtwagen.

Vrachtwagenchauffeur verongelukt op A15, weg afgeslotenDe vrachtwagens reden richting Rotterdam. De voorste vrachtwagen, een tankwagen met zoutzuur, lekte na de botsing korte tijd in geringe mate. Deze lekkage is door de brandweer gestopt. Hulpdiensten zijn op de plaats van aanrijding en kunnen veilig hun werk doen.

De A15 in de rijrichting Rotterdam is door dit ongeval naar verwachting tot halverwege de middag afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat heeft omleidingsroutes ingesteld en plaatst anti-kijkschermen. Het verkeer wat achter het ongeval stond wordt via een afrit en oprit om het ongeval heen geleid.

Tweede aanrijding
Rond tien uur vond op dezelfde weg ter hoogte van Opheusden nog een aanrijding plaats. Als gevolg hiervan is de A15 vanaf Valburg afgesloten voor het verkeer.

Bron: Politie.nl