Vrachtwagenchauffeur (27) overlijdt na aanrijding op A67

689

Een vrachtwagenchauffeur is donderdag overleden bij een aanrijding met een andere vrachtwagen. Een tweede vrachtwagenchauffeur en de bestuurder van een personenauto raakten gewond.

Een vrachtwagen kreeg tegen half vier op de snelweg A67 ter hoogte van Geldrop in de richting Venlo een klapband. De bestuurder verloor de macht Vrachtwagenchauffeur overlijdt na aanrijding op A67over het stuur en reed, samen met een personenauto die hij meenam, dwars door de vangrail heen. Ze kwamen daardoor op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer. Daar reed op dat moment een andere vrachtwagen bestuurd door een 27-jarige man uit Eindhoven. Die kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en reed er in volle vaart tegenaan. Door de klap verloor deze bestuurder ter plaatse het leven. De andere vrachtwagenchauffeur raakte gewond, zijn identiteit is nog niet bekend. De bestuurder van de personenauto, een 50-jarige man uit Duitsland, raakte ook gewond. Beiden gewonden zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

De gehele snelweg, in beide richtingen, werd direct afgesloten voor alle verkeer. Daardoor ontstonden er lange files die pas in de loop van de avond oplosten. De politie heeft een uitgebreid technisch onderzoek verricht om de exacte oorzaak te achterhalen. Die uitslag zal nog enige tijd op zich laten wachten. Rijkswaterstaat heeft na de aanrijding de rijbaan schoongemaakt en coördineerde de reparatie van de vangrail. (Bron: Politie/Foto: VID)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief